Terreno

Terreno

Nära till skog och hav med utsikt över Palmabukten

På Terrenos höjder kan du hitta stora fantastiska villor, charmiga lägre hus i starka färger kombinerat med högre modernare byggnader med utsikt över Palmabukten. Branta gator med 12% lutning är ingen ovanlig syn.

För många år sedan hade många Palmafamiljer sitt sommarresidens i Terreno då det ligger på höjden och nås av en skön bris på sommaren. Man kan lätt fortfarande se spår av denna tid när man ser alla stora vackra villor med trädgårdar och fantastisk utsikt.  

På 60-70-talen var Terreno centrum för stadens nattliv, i synnerhet Plaza Gomila som var välkänd som en internationell jetset hot spot. 

Intill ligger det stora naturområdet Bellverskogen som är perfekt för långa promenader med hunden. Här kan du se ut över Palma från de fantastiska utsiktsplatserna. 

I Terreno kan du komma över objekt till bra pris och det spås bli ett nytt hett område, såsom Santa Catalina för bara ca 5-10 år sedan förvandlades och blev Palmas mest eftertraktade stadsdel. 

I Terreno finns ett antal internationella skolor vilket gör att många familjer med barn i skolåldern väljer att bo här. Terreno ligger också nära Paseo Marítimo och Bellverskogen som båda är perfekta för löpturer eller promenader med hunden. 

I Terreno ligger både Svenska kyrkan och Svenska skolan. 

Bra för

Familjer med barn i skolåldern och dig som vill ha nära till hamnen, centrum, köpcentrum och skog.

Förälska dig i

De charmiga gränderna högre upp i Terreno och närheten till allt.

Terreno

Terreno
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed