Plaza España

Plaza España

Känn Palmas storstadspuls

Området kring det stora torget Plaza España är ett av Palmas mest sprudlande områden. Här känner du att Mallorcas huvudstad verkligen är en storstad i litet format, med massor av barer, restauranger, caféer och snabbmatskedjor i kombination med butiker och varuhus. Här kan du hitta både äldre, charmiga hus och nyare och mer moderna byggnader.

Lockar en grön livsstil är det enkelt att hitta inspirationen här. Hälsokostbutiker, vegetariska restauranger och den ekologiska frukt- och grönsaksmarknaden på Plaza Patines är bara några exempel på vad stadsdelen har att erbjuda.

Även saluhallen Mercat de L’Olivar ligger bara ett stenkast bort och Palmas mest intensiva shoppinggator och varuhuset El Corte Inglés finner du också precis runt knuten.

Vill du komma ifrån det lite mer intensiva stadslivet är du nära stadens alla kommunikationer oavsett om du väljer att åka med tåg, buss eller taxi. Och flygbussen tar dig direkt från Plaza España till Palmas flygplats på mindre än femton minuter.

På promenadavstånd har du dessutom Playa de Palma där du kan ta ett dopp i Medelhavet, ta en drink på någon beach club eller promenera längs den kilometerlånga strandpromenaden. Kontrasterna gör livet!

Bra för

Dig som vill känna storstadspuls och ha nära till stranden

Förälska dig i

Den ekologiska frukt- och grönsaksmarknaden på Plaza Patines på tisdagar och lördagar

Plaza España

Plaza España
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed