Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Shopping, gourmetrestauranger, kultur och arkitektur

Palma är en internationell medelhavsstad som har det mesta. Här hittar du ett mycket bra shoppingutbud med allt från de större klädkedjorna till designermärken. Här finns gallerier, kulturella arrangemang och ett stort utbud av gourmetrestauranter, barer och klubbar. Palma är en verkligt vacker stad med arkitektur spridd över många århundranden med otroligt fina byggnader, palats och innergårdar.

Palmas historia går tillbaka till romartiden och grundades med dess stadsmur runt 122 f Kr. Senare kom ön under arabiskt välde runt 902, och runt 1200 tog de kristna över Mallorca. Kung Jaume I beställde år 1230 att Palmas katedral La Seu skulle byggas, som ett tecken för sjöfarare att Mallorca nu var i kristna händer. Men den byggdes där det tidigare var en moské vilket innebär att katedralen är vänd mot Mecca, och inte mot Jerusalem!

Palma har förändrats mycket under åren för att klara stadens expansion och runt 1900 revs merparten av stadsmuren för att ge rum åt de stora gatorna, vilka kallas Avenidas, och som idag omger staden.

Gamla stan i Palma utgör en underbar stadskärna, där den vackra och centrala boulevarden Paseo del Borne erbjuder mysiga promenader längs palmträden. I Palma kan du även njuta av arkitekturen och de historiska byggnaderna, speciellt i den del som heter La Calatrava, också kallat katedralområdet.

Strax utanför Gamla stan finns andra charmiga stadsdelar såsom Santa Catalina, Paseo Marítimo, Terreno, Portixol och Molinar - som alla har sin unika karaktär.

Se alla objekt i Palma de Mallorca

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed