Norra Mallorca

Norra Mallorca

Långa sandstränder och naturreservat

Staden Alcúdia ligger där romarna grundade den första staden på Mallorca år 123 f Kr och den kallades för Pollentia. Staden totalförstördes när vandalerna invaderade Mallorca på 400-talet och de som överlevde flyttade längre inåt landet och grundade Pollensa. 400 år senare byggde araberna en ny stad bredvid resterna från den romerska staden vilken är Alcúdia av idag.

Nära intill Alcúdia börjar de långa sandstränderna och fortsätter mer är 20 km. Puerto de Alcúdia är en av de mest populära turistorterna med många semesterfirare.

Staden Pollensa har smala slingrande gator, många trappor och stenhus i varma gula färger och ljust röda. Pollensa är idag en mycket charmig och genuin stad som är väl värd ett besök.

Hamnstaden Puerto de Pollensa har fortfarande känslan av en idyllisk fiskeort, invid en skyddadande bukt. Det är en populärt resmål vid kusten, och har varit i många år.

Den norra udden kallas Cap de Formentor och erbjuder otroligt vilt och vackert landskap. Fyren högst upp byggdes 1862 och ligger 300 meter brant över havet.

Mallorcas norra del erbjuder också ett imponerande naturreservat som kallas Albufera. Det täcker 2 400 hektar och är den största våtmarken på Balearerna, med omkring 200 olika typer av fåglar.

Se alla objekt i Norra Mallorca

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed