Centrala Mallorca

Centrala Mallorca

Vinproduktion och vackra hantverk

Mallorcas centrala del var länge inte lika viktig som kusterna, men det ändrades när araberna tog över år 902. De gjorde regionen bättre genom att terrassera marken och skapa bevattningssystem, för att ge möjlighet till jordbruk.

Inca är en av de större städerna och har tusentals besökare varje dag. Inca blev tidigt berömt för sitt skomakarhantverk och idag är Camper och Lottusse de mest kända märkena. Tack vare alla sko- och läderfabriker med egna outlets så är Inca idag ett av Mallorcas industriella center.

Binissalem has rätt jordmån, rätt mängd med regn och det perfekta mikroklimatet för vinodlingar. Sent 1880-tal härjade vinpesten Phylloxera även på Mallorca och man bytte vinodlingar mot mandelodlingar. Idag producerar regionen iden mycket bra viner och de största producenterna Ferrer och Macia Batle är välkända.

Santa Maria del Camí är en trevlig och populär stad nära Palma, med liv året runt.

Sineu var huvudstad när Mallorca var ett kungadöme från början av 1200-talet till mitten av 1300-talet. Slottet i Sineu byggdes 1309 och Mallorcas första långa landsväg gick mellan staden och Palma. Sineu förblir en vacker och trevlig stad, stolt över sitt förflutna.

Alaró utgjorde i början av 1600-talet och tidigt 1700-tal det perfekta gömstället för banditer, med de omgivande bergen som gav skydd. 1901 fick Alaró elektricitet, något som inte ens huvudstaden Palma hade!

Se alla objekt i Centrala Mallorca

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed