Centrala Gamla stan

Centrala Gamla stan

Mitt i vimlet med en uteservering runt varje hörn

Området centrala Gamla stan är perfekt för dig som vill bo ”mitt i smeten”. Mysiga torg, smala gränder och vackra gamla byggnader trängs med shoppinggator, restauranger och caféer. Här kan du hålla dig sysselsatt från morgon till kväll utan att ens behöva lämna kvarteret. Men skulle du vilja vidga vyerna, är du på promenadavstånd till det mesta som Palma har att erbjuda.

Närheten till Plaza España gör också att du har Palmas bästa kommunikationsmöjligheter bara ett stenkast bort oavsett om du vill ta dig runt med buss, tåg eller taxi.

Plaza Major är ett stort, öppet torg helt inbyggt av en majestätisk byggnad med klassiska, gröna fönsterluckor. Under sommarhalvåret vimlar det av människor på de många uteserveringarna och under årets mörkare månader är torget upplyst av tusentals ljusslingor och bjuder på en välbesökt julmarknad. Från torget utgår några av de mest butiktäta gågatorna såsom Vía Sindicat och San Miguel.

Var du än vänder dig i centrala Gamla stan finns det en trevlig restaurang. En av de mest populära matupplevelserna är Mercat de Olivar, saluhallen med mat för varje smak. Köp med dig färsk frukt hem eller ta en lunch på stående fot vid bardisken!

Varje tisdag året runt arrangeras La Ruta Martiana i området. Njut av tapas, pinchos, cerveza och vino på en mängd olika restauranger och barer.

Bra för

Dig som vill bo mitt i vimlet och alltid ha nära till shopping!

Förälska dig i

Mercat de Olivar. Saluhallen där du hittar alltifrån frukt och grönt till fisk och färska ostron. Ta ett varv innan du bestämmer dig, för det finns mer att välja på än du kan äta!

Centrala Gamla stan

Centrala Gamla stan
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed