Molinar

Molinar

Avslappnad atmosfär vid havet nära Palmas stadskärna

Namnet Molinar härstammar från väderkvarnarna, los molinos, som förr stod längs havslinjen. Nu är de flesta borta men några finns kvar i början utav Portixol. Molinar ligger mellan Portixol och Ciudad Jardín. Den stora obelisken som sträcker sig mot himlen kännetecknar Molinar.

Förr var det mest fiskare och jordbrukare som bodde i Molinar men nu är det, tillsammans med Portixol, ett av de allra hetaste områdena kring Palma. Här finns det många bra restauranger och trevliga caféer, men också mataffärer och apotek.

Liksom Portixol är Molinar också ett aktivt område där många sportar – cyklar, springer, går långpromenader, skate boardar, inlines. Här finns även surfare då vågorna bryter fint på vinterhalvåret. På kvällarna om sommaren samlas vänner och familjer på stränderna längs strandpromenaden på kvällarna för att äta middag ihop. Charmigt och levande.

Vill du bo vid havet i ett lugnt, genuint område med Medelhavet starkt närvarande är Molinar ett drömläge. Priserna stiger men du kan fortfarande ibland komma över kap i form av renoveringsobjekt som kan bli fantastiska hem med morgonrocksavstånd till det glittrande vattnet.

Bra för

Älskar du havet och lugnet är Molinar underbart.

Förälska dig i

Hamnpromenaden längs havet. Perfekt att gå ut med hunden eller ta en löprunda.

Molinar

Molinar
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed