Sydvästra Mallorca

Sydvästra Mallorca

Lyxhamnar och vackra stränder

Sydvästra Mallorca, med välkända städer såsom Puerto de Andratx, Portals och Santa Ponsa, är ett populärt område nära Palma. Det finns en bra motorväg som gör resan till och från Palma snabb och enkel.

Andratx är en större stad men är också en historisk och avkopplad stad, invid berget Puig de Galatzó. Vid havet ligger dess hamnstad, den välkända och lyxiga Puerto de Andratx. Där finns mycket bra restauranter längs med vattnet och vackra vyer. Platsen har bevarat sin ursprungliga charm och du kan fortfarande se de lokala fiskarna komma tillbaka med sin fångst.

Längre västerut ligger den charmiga lilla staden Sant Elm. Därifrån man kan se över till Isla de Dragonera; en obebodd ö och naturreservat.

Inåt landet är landskapet bergigare och där hittar du små pittoreska städer såsom Es Capdella, Galilea och Puigpunyent. Längs kusten ligger de populära turistorterna Paguera, Magaluf, Palma Nova och Santa Ponsa.

Närmare Palma ligger Portals, Portals Nous och den världskända och populära hamnstaden Puerto de Portals. Där hittar du enorma lyxyachter, butiker med märkesdesigners och restauranter med stjärnor i Guide Rouge. I närheten ligger Bendinat; ett trevligt område med många året runt boende. Ännu närmare Palma ligger Illetas och Cas Catalá som erbjuder härliga stränder och avkopplande atmosfär.

Se alla objekt i Sydvästra Mallorca

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed